Alles wat je moet weten over de babyshower

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 18:00

Overgevlogen naar Nederland: de babyshower! Steeds vaker worden er feestjes georganiseerd waarbij de mommy to be in het middelpunt wordt gezet en waar de roze en blauwe feestartikelen een absolute must zijn. In deze blog lees je alles wat jij moet weten over de babyshower.

Zo organiseer je een babyshower voor je zwangere vriendin.

Een babyshower is een feestje dat wordt gegeven voor een zwangere vriendin. Alles wordt feestelijk versierd met blauwe en/of roze decoratie, er worden babyshowerspellen gedaan en natuurlijk worden er cadeautjes gegeven voor de mama en baby.

Hoe ziet een babyshower eruit?

Op een babyshower zijn alle vriendinnen van de toekomstige mama aanwezig. In veel gevallen worden ook de moeder en schoonmoeder uitgenodigd. Plan een datum met de gasten en zorg ervoor dat iedereen z’n mondje dichthoudt, zodat je zwangere vriendin verrast wordt met een toffe shower. Bedenk samen leuke spellen en activiteiten om te doen en maak een wensenlijst met spullen die de babyuitzet van je vriendin compleet maken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon lekker te eten, drinken en kletsen met een supermooie styling (gedaan door Mexevents;))

Wanneer geef je een babyshower?

Een babyshower wordt meestal in de 6e of 7e maand van de zwangerschap gegeven. De aanstaande mama zit dan lekker in haar vel met een prachtige ronde buik. Ze is dan nog lekker mobiel, dus de perfecte timing voor een babyshower!

'Kom je op het feestje?'

Om iedereen op de hoogte te stellen van de datum van de babyshower is het natuurlijk leuk om een uitnodiging te versturen. Je kunt een mail opstellen, maar nog toffer is een echte kaart. Wanneer je in een creatieve bui bent, kun je zelf kaartjes maken (of laten maken door Mexevents;)). Online bestellen is natuurlijk ook een goede (en makkelijkere) optie.

Babyshowerspelletjes

Een babyshower is niet compleet zonder hilarische spellen, zoals luier ruiken en het raden van de babynaam. Online vindt je tig spellen je met de genodigden kunt doen. Tip: op Pinterest vind je veel leuke printables die je kunt gebruiken voor de babyshower.

De leukste gifts

Tijdens een babyshower worden er cadeautjes gegeven aan de zwangere vriendin, onder andere om de babyuitzetlijst compleet te maken. Cadeaus die goed in de smaak vallen zijn verwennerijen voor de mama, cadeaubonnen, luiers, boeken en persoonlijke geschenken. Wat ook heel leuk is: leg allemaal wat geld in om je vriendin een prachtige luiertas te geven.

Originele of klassieke decoratie?

Is het geslacht van de baby al bekend? Dan is de versiering een eitje, want je kunt dan makkelijk voor roze of blauw gaan. Wil je liever geen standaard versiering, maar originele decoratie? Je kunt kiezen voor een thema die in het teken staat van de zwangere vriendin. Denk bijvoorbeeld aan ‘Glamourmom’ of  ‘Powermama’. Andere leuke thema’s zijn: boho baby (bohemian thema), flamingo (leuk voor een meisje), dat zit wel snor (als er een jongetje op komst is). Leuk weetje: Mexevents heeft heel veel leuke creatieve ideeën en kan ze ook voor je uitvoeren;)!

Feest locatie

Een babyshower kan overal gegeven worden, van huiskamer tot tuin tot lunchroom. Het belangrijkste bij het kiezen van de locatie is de grootte, want er moeten genoeg mensen in de ruimte passen. Daarnaast is de decoratie natuurlijk wat de locatie afmaakt, dus kijk of je met de aankleding de ruimte tot een feest locatie kunt omtoveren. Is het lekker weer? Ga lekker naar buiten! Versier een open plek in het bos of ga naar een park met heliumballonnen en organiseer een heerlijke picknick.

HULP VAN MEXEVENTS NODIG?

We hopen dat je wat kunt met onze babyshower weetjes en tips! En kom je er niet uit? Mexevents kan het altijd voor je organiseren en/of stijlen, dan weet je zeker dat het goed komt!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.