Babyshower do's & don'ts

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 20:40

Hoe organiseer je een baby shower als verrassing voor de mama to be? Wij hebben wat baby shower tips voor je verzameld. Weet je meteen wat je allemaal wel en vooral ook beter NIET kan doen 😉 . Heb jij zelf nog leuke baby shower tips? Deel ze gerust!

Babyshower tips: de do's

1. Decoreer de ruimte (in ons geval de woonkamer van de mama in spé) in de kleur van het geslacht van de aanstaande baby, indien onbekend een mix. Online zijn vele leuke accessoires te verkrijgen van slingers, bestek, ballonnen tot een sjerp. Mocht je geen tijd, inspiratie of zin hebben in de hele organisatie én stijling, dan weet Mexevents nog wel raad.

2. Laat iedereen wat lekkers maken, eventueel ook in de geslachtskleur. Bijvoorbeeld roze muffins, koeken, heerlijke slagroomtaart. Je kunt ook een babyshower taart bestellen, dat wordt tegenwoordig heel vaak gedaan. Mexevents heeft daar nog goede leveranciers voor.

3. Een activiteit. Spelletjes bijvoorbeeld! Stel teams samen en speel spellen met, uiteraard, als thema het aanstaand ouderschap (zie spel tips voor baby shower hieronder).

4. Cadeautjes! Iedereen neemt een cadeautje mee voor de aanstaande mama. Dat kan voor de baby uitzet maar ook voor haarzelf zijn.

De beste babyshower tips

babyshower tips: de don'ts

1. Het is een baby shower, geen vrijgezellenfeest. Houd het bij enkele uurtjes, liefst aan huis zodat de hoogzwangere dame lekker ongegeneerd onderuit in de bank kan blijven hangen.

2. Twister als spel wordt wellicht niet zo gewaardeerd door ‘de persoon in kwestie’.

3. Let op wat je aan versnaperingen meeneemt want een zwangere mag niet alles eten. Zet bijvoorbeeld geen kaasplankje met heerlijke buitenlandse kaas neer en bereid geen carpaccio.

4. Ook alcohol is verboden terrein voor een zwangere. Leuk is misschien om als alternatief kinderchampagne mee te brengen.

5. Vertel geen, ik herhaal GEEN, lugubere bevallingsverhalen.

6. Ontlast de mama in spe en ruim alles na afloop netjes op.


HULP VAN MEXEVENTS NODIG?

Mexevents weet precies wat wel of niet kan bij een babyshower en wil je graag helpen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en dat de aanstaande moeder een babyshower krijgt die ze nooit meer zal vergeten.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.