Geslacht baby vertellen of niet?

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 21:12

Gender Reveal feestjes met gender reveal taarten, gender reveal shooters en gender reveal versiering. Tegenwoordig houden de meeste mensen een Gender Reveal feest. Maar ben jij degene die twijfelt? Wil je het geslacht wel vertellen? Of wil je het voor jezelf houden? Of wil je het past weten als je baby wordt geboren?

Babygeslacht wel of niet vertellen?

Twijfel jij of je het geslacht wel wilt vertellen? Dan ben je niet enige. Ondanks dat een gender reveal party helemaal van deze tijd is, zijn er ook mensen die het juist niet willen vertellen of weten. Waarom?

1. Er zijn mensen in je omgeving die meteen alles in het roze of in het blauw gaan kopen. Jij zit daar misschien helemaal niet op te wachten.
2. Je hebt geen gezeur over stereotypen: Een jongen? “Die wordt vast een voetballer”. Een meisje? “Die zal vast wel op ballet gaan net zoals haar moeder”.
3. Het is echt een verrassing tijdens de bevalling net zoals vroeger.

Gender Reveal organiseren
Gender Reveal feest laten organiseren

Maar waarom dan juist wel het geslacht van je baby vertellen?

1. ‘Goede’ adviezen van anderen en cadeaus die je niet leuk vindt: die krijg je toch wel. Ene oor in, ander oor uit en de cadeaus bewaar je maar weer voor een volgende.
2. Ondanks dat je geen gezeur hebt over stereotypen gaan mensen wel weer andere redenen bedenken: Je draagt het laag dus het wordt een jongen, je krijgt pukkels dus dan wordt het een meisje. Sorry, maar dit gaat niet weg.
3. Het is nog steeds een verrassing. De bevalling is sowieso al een mooie gebeurtenis met (leuke en minder leuke) verrassingen. Dus waarom niet alvast eerder het geslacht weten, zodat je een lange tijd van kan genieten.

Als je het aan mij vraagt? Dan zou ik zeker het geslacht willen weten en vertellen maar ik ben ook nogal nieuwsgierig aangelegd en ik heb graag de controle (babykamer, babynaam, voorbereidingen treffen etc.). Jij moet uiteraard doen wat goed voelt. Misschien vind je het juist bijzonder als je het geslacht pas weet bij de bevalling of wil je het wel weten maar wil je het voor je omgeving nog geheim houden. In dit soort situaties is er geen goed of slecht. Kies wat bij jullie past. Geniet van je zwangerschap en tot slot is het belangrijkste dat jullie kindje gezond ter wereld komt.

En waarom dan mexevents?

Mexevents kan je door heel het proces helpen. Van het gender reveal feest, tot de babyshower (waar jij overigens niks over mag weten, sttt), de babyborrel of een kraamvisite(feest).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.