Tips voor het organiseren van een bedrijfsfeest

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 18:00

Staat er binnenkort een bedrijfsfeest op de planning en heb je nog een aantal tips nodig om je bedrijfsfeest te organiseren? Wij hebben inmiddels al aardig wat bedrijfsfeesten meegemaakt en op elk bedrijfsfeest zien wij merkwaardige dingen. Niet altijd negatief hoor, zeker ook positief. Daarom delen we graag onze tips met jou, zodat je een onvergetelijk bedrijfsfeest kunt organiseren of laten organiseren (door ons;))

Catering

Eerlijk is eerlijk, iedereen houdt van eten. Of er nu lekkere borrelhapjes of een buffet geserveerd wordt, het wordt hoe dan ook gewaardeerd door je personeel. Dan kun je denken: “Ik heb daar helemaal geen tijd voor”, maar gelukkig zijn er tal van cateringbedrijven die voor jou en je personeel de lekkerste gerechten kunnen klaarmaken. Belangrijk is wel om na te denken wat voor buffet je wilt serveren. Kies bijvoorbeeld voor een warm buffet met een Italiaans tintje, of serveer een koud buffet met koude pasta’s en salades. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Wel is het belangrijk om de gerechten op de juiste temperatuur te serveren. Vraag bijvoorbeeld na of het cateringbedrijf voor de warme gerechten een chafing dish ter beschikking kan stellen, of dat je deze zelf moet huren. Hiermee houd je de gerechten goed warm. Houd ook rekening met eventuele allergieën van je personeel. Stuur bijvoorbeeld een mail rond waarin je vraagt of er mensen zijn met allergieën, zodat je ook voor hen een lekker gerecht kunt serveren.   

Locatie

De locatie om een bedrijfsfeest te organiseren is ook niet geheel onbelangrijk. Er zijn twee opties; op het bedrijventerrein zelf of ergens op locatie. Als je de ruimte niet hebt om het bedrijfsfeest op je eigen terrein te organiseren, dan ben je natuurlijk genoodzaakt om een locatie te huren. Houdt er dan wel rekening mee dat de locatie makkelijk aan te rijden is met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Niet al je personeel zal natuurlijk met de auto komen, omdat ze wellicht ook een drankje willen drinken. Als de locatie mijlenver weg is, is dit niet heel praktisch.

Het programma

Een bedrijfsfeest zal niet van de grond komen zonder een goed programma in elkaar te zetten. Doe daarom een klein onderzoek onder je personeel. Wat zijn hun wensen en wat mag er echt niet ontbreken op het bedrijfsfeest? Na deze brainstormsessie kun je een programma opstellen wat je kunt vergelijken met een soort draaiboek. Hoe laat wordt je personeel verwacht? Hoe laat begint de entertainment? Wat staat er op het menu? Maar ook zaken als contactgegevens met partijen waarmee je samenwerkt zijn handig om op te nemen in het programma, zodat je deze snel bij de hand hebt als je ze tijdens het bedrijfsfeest nodig heeft. 

Uitnodigingen versturen

Als alles tot in de puntjes geregeld is, wordt het tijd om je personeel een uitnodiging te versturen. Organiseer je een bedrijfsfeest met thema? Vermeld de dresscode dan in de uitnodiging. Vergeet natuurlijk ook niet om zaken als de tijd, datum, locatie te vermelden in de uitnodiging. Zijn de partners van je personeel ook uitgenodigd? Laat dit dan ook weten in de uitnodiging. 

We hopen dat je wat kunt met onze bedrijfsfeest organiseren tips! En kom je er niet uit? Mexevents kan het altijd voor je organiseren, dan weet je zeker dat het goed komt!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.