Vrijgezellenfeest organiseren, zo overleef je dat

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 18:00

Een vrouw, vaak verkleed als bruid die gekke opdrachten doet omgeven door minimaal vier vriendinnen met de slappe lach... Vrijgezellenfeest-alert! Gaat jouw bestie binnenkort ook trouwen? En heb jij de eer om het vrijgezellenfeest te organiseren? Dat valt niet altijd mee! Daarom vind je hier alle tips en oplossingen voor de meest voorkomende knelpunten.

Met deze tips & tricks wordt het organiseren van een bachelorette party een eitje!

Vrijgezellenfeest organiseren: begin bij de datum

Oke.. first things first! De datum prikken. En zoals je misschien wel weet is dit alles behalve een peulenschil. Gebruik een online datumprikker om uit te vogelen wanneer iedereen kan. Als niet iedereen op dezelfde datum kan, kun je op dit soort sites precies zien op welke dag de meeste vriendinnen wél kunnen meefeesten! 

Ben je net als ik en denk je; ohh dat komt nog wel? Tip van mij: doe dit niet met het vaststellen van de datum. Begin zo vroeg mogelijk! De kans is dan groter dat iedereen aanwezig kan zijn en dat is natuurlijk wel zo gezellig. 

Stel het budget samen & bedenk een activiteit

Een belangrijk punt: het budget bepalen! Benk wat je ongeveer wilt uitgeven per persoon en reken daar de kosten voor de aanstaande bruid in mee. Het is namelijk gebruikelijk dat iedereen voor de bride of groom to be het vrijgezellenfeest betaald. Vraag aan je vriendinnen wat zij zouden willen besteden en kom tot een gemiddeld bedrag. Als je weet hoeveel je kunt spenden, kunnen je een awesome activiteit voor het vrijgezellenfeest bedenken.

Kosten uitrekenen p.p.

Reken voor iedereen uit wat het ongeveer gaat kosten, van de lunch tussen de middag tot de drankjes in de kroeg, en stuur dat rond. 

  • Lunch inclusief drank: € 20 euro p.p.
  • Activiteit 1: € 15 euro p.p.
  • Borrel: € 15 euro p.p.
  • Activiteit 2: € 20 p.p.
  • Diner inclusief drank € 30 p.p.
  • Party time € 40 p.p.
  • Aankleding vrijgezellen: €10 p.p.

Good to know: Met aankleding wordt bedoeld verkleedkleding, drukwerk en andere kosten die je maakt om het vrijgezellenfeest aan te kleden.

Wanneer je het budget hebt samengesteld, kun je voor de vergeetachtige onder ons een bevestigingsmail sturen met de datum en de globale kosten. Als er nog mensen zijn die het bedrag eigenlijk te hoog vinden, dan is dit hun laatste kans: speak up, or forever hold your peace. ;) 

valkuil vrijgezellenfeest

De meest gemaakte valkuil tijdens het organiseren van een vrijgezellenfeest is de overkill aan activiteiten op zo'n dag. Dan ren je van hot naar her en is er weinig speling. Terwijl spontane dingen vaak het leukste zijn! 

Er wordt vaak vrijgezellendag gepland van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Zo'n lange dag is helemaal niet erg, dat kunnen we makkelijk aan toch girls? Maar dan wel mét wat chill-momentjes. Houd rekening met wie er mee gaat en kijk ook goed wat de aanstaande bruid of bruidegom écht leuk zal vinden! Het is een beetje jammer als je een sexy fotoshoot in pikante pakjes achter 'het raam' gepland hebt, als de bride-to-be heel preuts is. Voor jullie wel geinig, maar een zuur gezicht van de bachelorette is ook geen feest.  

indeling vrijgezellenfeest

Mail de indeling van het vrijgezellenfeest naar alle deelnemers. Is het voor iedereen een surprise wat jullie gaan doen? Laat dan wel even weten wat voor kleding ze mee moeten nemen! Dan kunnen ze daar rekening mee houden. 

Reserveren maar!

Laat iedereen op tijd geld op een rekening overmaken, anders zal je zelf een groot deel van de kosten moeten voorschieten. Als je bij elk salaris een stuk maand (Lees: zeker de helft, ik ken het!) overhoudt, dan is dat niet zo handig. Je moet er dan eindeloos achteraan om je centjes terug te krijgen. En eerlijk is eerlijk, er zijn weinig dingen zo vervelend als dat.. 

Incasseren

Het is handig om van te voren het geldbedrag te pinnen. Daarvan kun je alles tijdens de vrijgezellendag betalen. Wees verstandig: geef een aantal mensen een deel van de buit, om te voorkomen dat één dronken droppie de hele buit op de w.c. laten liggen. Anders kunnen jullie zwaaien naar je geplande shotjes tequila. 

Gratis tipje! 

Ga jij je heldhaftig wagen aan het organiseren van een vrijgezellenfeest? Onthoud dan een geweldige gouden regel: betrek niet te veel mensen bij het organiseren! Dan duurt het eindeloos totdat je tot een beslissing komt. Iets met teveel kapiteins op een schip. Je kunt wel een avond houden waarin je met iedereen brainstormt over toffe ideeën.


Reactie plaatsen

Reacties

Brenda
2 jaar geleden

Super leuk bericht!